Wenen

Geplaatst op door

Bezienswaardigheden Wenen

Wanneer het over citytrips gaat, komen Barcelona, Parijs en Londen vaak ter sprake. Maar er zijn nog zoveel andere mooie steden te ontdekken en Wenen is er daar zeker en vast eentje van. De hoofdstad van Oostenrijk heeft heel wat te bieden aan bezienswaardigheden en is dus zeker een stedentrip waard! Waar wacht je nog op?

Wenen, hoofdstad van de klassieke muziek

Wenen wordt geassocieerd met muziek. De reden hiervoor is dat de geschiedenis van de klassieke muziek onlosmakelijk met deze prachtige stad verbonden is. Heel wat musici hebben hier namelijk gewoond en gewerkt toen de klassieke muziek en de opera hun hoogtepunten kenden. Denk maar aan grote namen zoals Haydn, Mozart, Beethoven, Mahler, Schubert en nog vele anderen. Dit muzikale verleden is nog overal in de stad aanwezig, in straten of op pleinen. Wenen heeft natuurlijk niet alleen muziek te bieden, neen, het is ook een verzameling van prachtige oude en nieuwe gebouwen. Je vindt er ook talloze musea en stadsparken waar je vele leuke uren kan doorbrengen. De stad barst van de vele paleizen, kapelletjes, kerken en andere historische gebouwen (zoals opera´s en theaters) dat je niet zult weten waar te beginnen!

Makkelijk reizen met de Viennacard

met een Viennacard krijg je niet alleen veel korting op de meeste bezienswaardigheden en attracties in Wenen je reist ook nog een 48 of 72 uur met alle vormen van openbaar vervoer. (uitgezonderd de CAT, de trein van het vliegveld naar de binnenstad van Wenen. De kaart verdient zich zelf dus supersnel terug. Deze kortingskaart kun je simpel en snel bestellen via de website Viennacard.nl 

Koffie, kunst en evenementen

Voor koffieliefhebbers is Wenen het absolute mekka van de koffietraditie. De stad telt zodanig veel koffiehuizen dat kiezen er altijd verliezen is. Maar zodra je kan kiezen van de uitgebreide koffie- en dessertkaarten – met de wereldbefaamde Sachertorte- ben je dat verlies al snel vergeten! Ook wijnkenners kunnen in Wenen hun hartje ophalen in één van de vele typische wijnlokalen. Daar zullen smaak- en reukzintuigen gestreeld worden door de ´heuriger´ wijnen. Naast deze dranken heeft Wennen ook nog heel wat te bieden op het vlak van kunst. De stad is de laatste jaren namelijk bezig aan een opmars op het vlak van al wat jong, hip en trendy is. Moderne en/of bizarre kunst zijn er samen met mega-evenementen enorm in… De jonge generatie laat er van zich horen! Maar wie houdt van nostalgie kan zeker ook terecht in Wenen! Je moet er dan eens een ritje maken in het wereldbekende Reisenrad, te vinden in het Wiener Prater park, met een hoogte van 67 m. Vanaf hier krijg je de mooiste overzichten over de prachtige stad Wenen te zien.

Wenen heeft het gewoon

Het is duidelijk dat Wenen absoluut géén saaie stad heeft, integendeel! De hoofdstad van Oostenrijk is net het ontdekken waard. Met de talrijke bezienswaardigheden zal je je geen enkel moment vervelen. Zalig toch?