Mallorca

Mallorca is het grootste Spaanse eiland in de Middellandse Zee. Samen met Ibiza en Menorca vormen de eilanden de Balearen.  Mallorca is dus zoals gezegd het grootste eiland en mag daarnaast rekenen op een zeer grote populariteit onder vakantiegangers en dat is natuurlijk niet voor niets.

De zomermaanden zijn voor Mallorca de top maanden als het aankomt op toerisme, vooral onder Duitsers, Nederlanders en Spanjaarden is Mallorca zeer populair als vakantiebestemming.  Niet alleen voor een zon vakantie maar ook als stedentrip bestemming heeft Mallorca veel te bieden met Palma de Mallorca als hoofdstad van het eiland.

Vakantie naar Mallorca

Mallorca ligt op nog geen vier uur vliegen van Amsterdam, en dankzij de lowcost airlines zoals Transavia, Veuling en Corendon zijn de ticketprijzen zeer betaalbaar.  Omdat de economie van Mallorca op een groot deel draait op het toerisme zijn de hotels op het eiland van topklasse en ondanks dat ook nog zeer betaalbaar.

Mallorca is bij uitstek een zon en strand bestemming, meer dan 180 stranden waarvan het grootste deel een blue flag mag laten wapperen vanwege de uitstekende voorzieningen en de goede kwaliteit van het zwemwater. Vooral de stranden aan de Oostkust laten zich met een auto ideaal ontdekken. Deze stranden zijn vaak afgelegen en hebben beperkte voorzieningen, voordeel van deze stranden dat ze niet bezocht worden door opdringerige verkopers van hoedjes, zonnebrillen of massages.

Actieve vakanties

Is een zonvakantie niks voor jou? Gelukkig biedt Mallorca steeds meer aan actieve vakanties. Mallorca is ondertussen een paradijs geworden voor wielrenners. Niet voor niets trainen de beroemde wielrenners in het voorjaar voor de grote klassiekers in de bergen van Mallorca.  Verder leent het eiland zich natuurlijk perfect voor watersportvakanties.

In het voor- en najaar is Mallorca een perfecte bestemming om te wandelen in de bergen, het Serra de Tramuntana gebergte wat zich in het midden van het eiland bevindt laat zich graag wandelend ontdekken.

Palma de Mallorca

De hoofdstad van Mallorca is de havenstad Palma de Mallorca, enkele hoogte punten van deze prachtige plaats zijn de Kathedraal en het oude stadscentrum rondom de Passeig Born.  Palma de Mallorca is ook een waar shoppersparadijs, Alle bekende Spaanse merken hebben een grote winkel met leuke Spaanse prijze