Keulen

De Duitse Dom stad Keulen mag zich rekenen tot één van de meest populaire stedentrip bestemmingen in Duisland. Mede omdat de stad lekker dichtbij de Nederlandse grens ligt en dat de stad veel leuke en bijzondere bezienswaardigheden heeft.

De Dom van Keulen

Niet te missen de twee prachtige gotische torens van de Keulse dom, strak steken de toren weg tegen de skyline van de Domstad. De dom kun je dagelijks bezoeken, zowel de binnenkant van de kerk is praktisch iedere dag toegankelijk en de toren is voor de sportievelingen onder ons te beklimmen.

De Hohenzollernbrücke

Deze brug was tot een paar jaar terug een gewone spoorbrug over de Rijn, niks bijzonders zou je zeggen. totdat enkele jaren geleden een paar verliefde stelletjes besloten om een slotje aan de brug te hangen. Al snel hingen grote delen van de brug vol en nu is de Hohenzolernburcke in Keulen een bezienswaardigheid geworden.

Altstadt

De Oude binnenstad van Keulen is een bezoek meer dan waard, je vindt hier leuke oude kroegjes waar ze het typische Keulse bier “Kolsch”  schenken. Bekijk ook het prachtige rathaus. absoluut de moeite waard om te bekijken

Kerstmarkten in Keulen

In Keulen vinden ieder jaar tijdens de adventsperiode diverse leuke kerstmarkten plaats. De leukste kerstmarkt is de Heinzelmarkt in de Altstadt.  Een andere highlight is de kerstmarkt rondom de Dom. De markten zijn vooral in de avonden romantisch en prachtig verlicht. echt een aanrader.