Dusseldorf

 Düsseldorf is net als Keulen een ideale bestemming voor een stedentrip dichtbij, je bent er tenslotte in minder dan 2 uur vanaf Utrecht. De Rijnstad leent zich perfect voor een shoppingtrip, want daar staat de stad echt bekend om. Je kunt je echt vergapen aan de luxe en weelde op de Köningsallee, een prachtige laanvormige straat met de meest luxe merken zoals Cartier, Tifany´s en noem maar op.

Bezienswaardigheden in Düsseldorf

Trek gerust een paar dagen uit om de bezienswaardigheden in Düsseldorf te bekijken, neem en kijkje in de Rheinturm, de hoogste TV toren in de omgeving, het platform geeft je een prachtig uitzicht over de stad en de wijde omgeving.  Een andere leuke highlight is de Medienhafen, hier is een oude industriehaven omgebouwd tot een hippe wijk met bijzondere architectuur.
Zoek je liever de musea op? Geen enkel probieem Düsseldorf staat bekend om de vele kunstmusea zoals de Kunsthalle en het K21 museum.
Bij mooi weer mag een bezoek aan de Rheinuferpromenade niet ontbreken, hier is het namelijk heerlijk om gewoon even te slenteren en naar de voorbij varende Rijnaken te kijken.  Je kunt ook even lekker op een terrasje neerploffen en gewoon even de dag, de dag laten.

Bijzonder de Altstadt van Dusseldorf

Ondanks dat tijdens de tweede wereld oorlog grote delen van de stad zijn verwoest tijdens de bombardementen is de Altstadt van Düsseldorf prachtig gerenoveerd. Bekijk het oude Rathaus en slenter door de oude straatjes en neem even de tijd om een typisch Altbier te proeven. Dit donkere bier krijg je alleen in Düsseldorf.